Momentum 3 (2018)Onder de noemer Momentum #3 bezet de werkplaats voor nieuw theatertalent d e t h e a t e r m a k e r dit jaar voor een derde maal een deel van deSingel. Ze zijn wederom met velen en zullen neerstrijken op het dak van deSingel. Ze bouwen er een off space, een tijdelijke ruimte, of noem het gerust ‘een theater’. Ze laten zich daarbij inspireren door een samenleving in transitie en de polemiek rond hervormingen binnen kunstinstituten die vandaag actueel is. Waar staat het theater vandaag, wat vertegenwoordigt het en hoe zou het eruit kunnen zien mochten we het vandaag opnieuw samen uitdenken en vormgeven? Dit zijn de vragen die deze makers zich stellen. Zeker is: hier staat een nieuwe generatie maatschappelijk bewuste en kritische theatermakers, creatief, koppig en met zin voor verandering.

De eerste bijdrage van Desnor is een korte poppenkast-vertelling gebaseerd op Vogels van Aristophanes (414 v.C.) met handgemaakte poppen van de architect Paul Robbrecht.

De tweede bijdrage is een afsluitende performance waar de integrale seizoensbrochure van deSingel wordt geherinterpreteerd door een twintigtal artiesten.


met o.a. K.A.K., Simon van Schuylenberg, Nico Boon, Micha Goldberg, Enrica Camporesi, Julien Neirynck, Laurens Mariën, Michiel Soete, Scarlet Tummers, Anna Franziska Jäger & Nathan Ooms,…

Foto’s door Leontien Allemeersch & Wannes Cré

speeldata:
19 – 20 oktober 2018 – deSingel, AntwerpenMark